Select Page

SSAT Test Prep with Expert Tutors & Practice Tests

Get Expert SSAT Help

The Secondary School Admission Test, or the SSAT, as it is referred to, prepares your child to learn at one of the country’s best schools. Now wouldn’t you want the best SSAT tutors as you prepare to take the SSAT? You will know that success in the SSAT is the key to open the doors of excellent academic learning in the United States. Sign up for SSAT tutoring and test prep help with eTutorWorld today and connect with an SSAT tutor that matches your expectations and study needs!

SSAT Upper Level: Sample Questions

SSAT Verbal, Reading & Comprehension Middle Level

Directions: Each question is followed by five suggested answers. Work out the question and select the best option.

Q1.Find the value of expression 2x – 3y if x = -3 and y = 4
a) 12

b) 18

c) -12

d) -18

e) 15

 

Q2. Find the missing number of sequence given 47, _____, 61, 68, 75, 81

a) 54

b) 57

c) 53

d) 52

e) 51

 

Q3. Jane has total of 24 marbles. Six of them are red, eight are blue and remaining is green. What is the ratio of green marbles to the total number of marbles?
a) 1:3

b) 1:4

c) 7:12

d) 12:5

e) 5:12

 

Q4. What is measure of the exterior angle of 20-gon?
a) 180 degrees

b) 360 degrees

c) 20 degrees

d) 18 degrees

e) 30 degrees

 

Q5. Find the value of absolute value equation:
– |-81+ 15|-|-56 -65|
a) 187

b) -187

c) -55

d) -57

e) 55

 

Q6. Given equation of a line is 5x + 3y = 21. What will be the slope of a line parallel to the given equation?
a) 5/3

b) 3/5

c) -5/3

d) -3/5

e) 21/5

 

Q7. A circular loop has a circumference of 24pi yards. Find the area of the loop.
a) 12 pi sq. yards

b) 24 pi sq. yards

c) 84 pi sq. yards

d) 96 pi sq. yards

e) 144 pi sq. yards

 

Q8. Rosy has 91, 89, 74, 78 grades on a test; what must be her score on her fifth test to get an average of 85?
a) 98

b) 93

c) 89

d) 85

e) 79

 

Q9. James jogs a distance of 1560 meters every day. Find the total distance covered by him in miles in two weeks.
a) 21.84 miles

b) 15.67 miles

c) 12.58 miles

d) 13.57 miles

e) 17.26 miles

 

Q10. Measure of one side of a regular heptagon is 23 cm. Perimeter of the heptagon will be equal to
a) 161 cms

b) 138 cms

c) 115 cms

d) 230 cms

e) 184 cms

 

Q11. Evaluate: (5)4. (5) 8 / (5)9
a) 1/125

b) 125

c) 25

d) 1/25

e) 625

Answer Key

1) d

2) a

3) e

4) d
5) b

6) c

7) e

8) b
9) d

10) a

11) b

Find out how eTutorWorld can help you improve your Grades.

No credit card is required, nor are you under any obligation to make a purchase. Just schedule the FREE TRIAL lesson to meet a tutor & get help on any topic you want!

Our Learning by Design methodology focuses exclusively on the individual student. Our tutors are specially trained to identify and diagnose the needs and interests of each student and plan lessons accordingly.

Find more about our Personalized Online Tutoring  Learning Packages.

© 2018 eTutorWorld - Online Tutoring and Test Prep | All rights reserved

Upper Level Quantitative ultima modifica: 2018-07-13T04:46:09+00:00 da Ashima