Select Page

SSAT Test Prep with Expert Tutors & Practice Tests

Prepare for the SSAT with Best Tutors

Among standardized tests, SSAT stands tall. SSAT offers the direct route to academic excellence by allowing your child to learn at one of the country’s best schools that are committed to impart knowledge and successful learning methodologies. Success in SSAT is the key to open the doors of excellent academic learning in the United States. And when it comes to your child, wouldn’t you want the best in class SSAT tutoring so they can score high and be welcomed with open arms to the most outstanding institutions? Don’t wait any longer: sign up with eTutorWorld for SSAT Prep Help!

SSAT Elementary: Sample Questions

SSAT Elementary Grade 3 (Quantitative)

Directions: Each question is followed by five suggested answers. Work out the question and select the best option

Q1. 565-256
a) 209

b) 309

c) 315

d) 357

e) 297

 

Q2. Jane has twelve candies and John gave him another twelve. Now Jane has all the candies and he she gives away twenty of them to Ted. How many candies is Jane left with?
a) 4

b) 5

c) 6

d) 7

e) 8

 

Q3. How many sides does a pentagon have?
a) 9

b) 8

c) 7

d) 6

e) 5

 

Q4. Find the sum of 2/5 + 3/5
a) 1

b) 1/5

c) 2/5

d) 4/5

e) 3/5

 

Q5. Sam jogs 5 miles every day. How many miles will he cover in a week?
a) 40

b) 35

c) 50

d) 25

e) 45

Q6. How many equal sides does a scalene triangle has?
a) 1

b) 2

c) 3

d) None

e) 4

 

Q7. What is the remainder when 696 is divided by 3
a) 0

b) 1

c) 2

d) 3

e) 4

 

Q8. Given the following numbers 18, 15, 17, 12, 19. Which is the greatest of them all?
a) 18

b) 15

c) 12

d) 19

e) 17

 

Q9. Find: 23 x 25
a) 525

b) 565

c) 575

d) 585

e) 625

 

Q10. Two angles of a triangle measure 60 and 50 degrees. What is the measure of the third angle of the triangle?
a) 50 degree

b) 60 degree

c) 80 degree

d) 90 degree

e) 70 degree

 

Q11. How many minutes are there in half an hour?
a) 40 minutes

b) 30 minutes

c) 45 minutes

d) 50 minutes

e) 60 minutes

 

Q12. Jacob has $200. He buys goodies worth $137. How much money is he left with?
a) $57

b) $67

c) $53

d) $63

e) $73

Answer Key

1) b,  2) a,  3) e,  4) a

5) b,  6) d,  7) a,  8) d

9) c,  10) e,  11) b,  12) d

Give Your Child The eTutorWorld Advantage

Research has proven that personal online tutoring not just cements school learning, it helps build student confidence. eTutorWorld provides the best K-12 Online Tutoring Services so you can learn from the comfort and safety of your home at an affordable cost.

Be it an exam, class test or a quiz, eTutorWorld’s Math, Science and English tutors are responsible for your academic progress. Meet your personal coach at your convenient day and time to get help for Grade 3-12 Math, Science and English subjects and AP, SAT, SSAT and SCAT Test Prep help and test practice. All our tutors are graduates and bring with them years of teaching experience to the tutoring lessons.

Our ‘Learning by Design’ methodology makes sure that each student is at the center of the teaching-learning process. All tutoring sessions start with a question to the student ‘What do you want to learn today?’ Hence, tutors diagnose your skills and recognize your requirements before the actual tutoring happens. Post every tutoring session, an individualized worksheet is emailed to the student to assimilate learned concepts. Regular formative assessments are used to evaluate a student’s understanding of the subject.

The state of the art technology used is stable, user friendly and safe. All you need is a computer or a tablet and an internet connection. The easy-to-use web conferencing software requires a one time download, using which the student can talk and chat to the tutor, annotate on an interactive shared whiteboard or even share documents, assignments or worksheets.

All tutoring sessions are recorded and made available for a month so you can review concepts taught.

Email or call our support team with any issues or questions – we are here for you 24X7.

Also, download free printable math and science worksheets in pdf format and solve SCAT and SSAT Practice Tests online. Sign up for a Free Trial Lesson Today!

Thousands have taken the eTutorWorld Advantage – what are you waiting for?

© 2019 eTutorWorld - Online Tutoring and Test Prep | All rights reserved